Sposób przygotowania

Mięso zmielic, dodac czosnek przeciśnięty przez praskę, gorczycę, sól i pieprz do smaku. Wyrobic na zwięzłą masę. Napełnic słoiki wielkości 0,5l i pasteryzowac około 1,5 godziny. Z podanej porcji wychodzą 4 słoiki 0,5l. Jeżeli chcemy aby powstała w słoiku galaretka była bardziej sztywna to do każdego słoika przez pasteryzowaniem można dodac 0,5 łyżeczki żelatyny.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pasteryzujesz w garnku z wodą czy w piekarniku? jeśli w garnku to przykryte wszystko czy nie?
  • 2
    original
    Opublikowano

    Allice

    Pasteryzuję w garnku z wodą. Wody wlewam do 3/4 słoików, wodę wlewam zimną, a czas licze od zagotowania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !