Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keczup z cukinii

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1,5 kg
cebula 1,2 kg
cukier 1,2 kg
ocet 1 szkl
koncentrat pomidorowy 20 dag
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
curry 1/2 łyżki
pieprz 1/2 łyżki
sól
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Keczup z cukinii

1. Cukinię myjemy, obieramy i usuwamy gniazda nasienne. Cebulę obieramy i z miąższem cukinii kroimy w kostkę i miksujemy. Chłodzimy 6 godzin.
2. Pulpę mieszamy z cukrem i octem. Gotujemy 20 min. Dodajemy koncentrat, doprawiamy. Gotujemy jeszcze 15 min. Wkładamy do słoików, zakręcamy i odstawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 13.12.2013 09:51
fajny pomysł
fotoviderek 14.08.2013 07:43
Świetny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak