Sposób przygotowania

Ogórki pokroić wzdłuż na 2 albo 4 części, posolić 3 łyżkami soli i pozostawić na 6 godzin. Wodę która powstanie wylać. Dodać chili, pieprz i czosnek wyduszony przez praskę. Z octu, oleju i cukru zrobić zalewę , zalać ogórki i pozostawić na 12 godzin. Potem ponakładać do słoików, do każdego słoika wlac tą zalewę żeby przykryło ogórki. JUŻ SIĘ NIE GOTUJE.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    co ro jest ta łupa z tytułu? i czy zalewa ma być wrząca czy zimna?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    fajne ogóreczki na zimową porę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    ogorki na zimę zawsze dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    MarchiochaKucharzy

    tez takie robię, tylko kroje w plastry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !