Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki pikantne z łupą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 2,5 kg
sól 3 łyżki
chili 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
czosnek 1 główka
ocet 1.5 szkl
olej 8 łyżek
cukier 3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki pikantne z łupą

Ogórki pokroić wzdłuż na 2 albo 4 części, posolić 3 łyżkami soli i pozostawić na 6 godzin. Wodę która powstanie wylać. Dodać chili, pieprz i czosnek wyduszony przez praskę. Z octu, oleju i cukru zrobić zalewę , zalać ogórki i pozostawić na 12 godzin. Potem ponakładać do słoików, do każdego słoika wlac tą zalewę żeby przykryło ogórki. JUŻ SIĘ NIE GOTUJE.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MarchiochaKucharzy 29.11.2013 14:10
tez takie robię, tylko kroje w plastry
TEtalicha 13.06.2013 21:31
ogorki na zimę zawsze dobre
kasiek 05.10.2012 09:21
fajne ogóreczki na zimową porę
SmacznaPyza 14.07.2011 08:56
co ro jest ta łupa z tytułu? i czy zalewa ma być wrząca czy zimna?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak