Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszona rzodkiewka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rzodkiewka 2 kg
czosnek 1,5 szt
chrzan wg uznania
koperek 1 pęczek
sól kamienna 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszona rzodkiewka

1. Rzodkiewki oczyszczamy i razem z koperkiem i liśćmi chrzanu myjemy i osączamy. Czosnek obieramy.
2. Na dno słoików wkładamy po liściu chrzanu oraz 2 gałązki koperku. Wkładamy rzodkiewki, między nie wtykamy czosnek. Na wierzch kładziemy po gałązce koperku, przykrywamy liściem chrzanu.
3. @ litry przegotowanej zimnej wody mieszamy z solą. Gdy sól się rozpuści, zalewamy rzodkiewki. Słoiki zakręcamy i odstawiamy na co najmniej kilkanaście dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 25.11.2013 22:22
Bardzo ciekawy przepis
miki47 04.03.2013 18:17
bardzo ciekawa jestem smaku
eeee 22.06.2012 13:15
a to ciekawe nie jadłam jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak