Sposób przygotowania

1. Rzodkiewki oczyszczamy i razem z koperkiem i liśćmi chrzanu myjemy i osączamy. Czosnek obieramy.
2. Na dno słoików wkładamy po liściu chrzanu oraz 2 gałązki koperku. Wkładamy rzodkiewki, między nie wtykamy czosnek. Na wierzch kładziemy po gałązce koperku, przykrywamy liściem chrzanu.
3. @ litry przegotowanej zimnej wody mieszamy z solą. Gdy sól się rozpuści, zalewamy rzodkiewki. Słoiki zakręcamy i odstawiamy na co najmniej kilkanaście dni.

Komentarze

  • 1
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    a to ciekawe nie jadłam jeszcze
  • 0
    original
    Opublikowano

    miki47

    bardzo ciekawa jestem smaku
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    Bardzo ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !