Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki prawie tradycyjne

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 sztuka
mięso mielone 300 g
cebula biała 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
jajko 1 sztuka
przyprawa w płynie do smaku
sól do smaku
ryż 1/2 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki prawie tradycyjne

Mięso wymieszać z posiekaną cebulką, czosnkiem zmiażdżonym i przyprawami i ryżem. Kapustę sparzyć, wyjmować kolejno liście, wykrawać twarde części, zawijać mięsko w liście, obsmażać na patelni, układać w naczyniu żaroodpornym na warstwie oleju, polać bulionem na 1 cm wysokości, polać sosem pomidorowym z mojej księgi. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez ok. 2 godziny. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 12.01.2012 12:32
świetne
maadzia19 16.11.2011 10:19
super - bardzo lubie golabki a takie zapiekane to dopiero pychotka
pacpaw 28.10.2011 19:37
cudowne!
dianix 13.09.2011 13:50
ja takze
kanu83 14.07.2011 12:03
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak