Sposób przygotowania

Mięso, cebulę i marchewkę zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Doprawić i wymieszać.
Z mąki, letniej wody i szczypty soli zagnieść energicznie ciasto jak na pierogi. Ciasto cienko rozwałkować i pokroić na kawałki o szerokości 3-4 cm. Nałożyć nadzienie, złożyć po przekątnej i zlepić brzegi. Dwa rogi po przekątnej zlepić. Ugotować w osolonej wodzie.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Uwielbiam takie małe co nieco.
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ale pięknie Ci wyszły:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    prawdziwa fabryka uszek :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !