Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 50 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 sztuka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
olej
sól
pieprz
marchew 3 sztuki
pietruszka 2 sztuki
cebula 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
pieprz ziarnisty 4 ziarna
ziele angielskie 3 ziarna
koncentrat pomidorowy 1 (mały)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Rybę solimy i posypujemy przyprawą do ryb, następnie obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy po 13 minut z każdej strony. Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce, a cebulę pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej, dodaj warzywa, podlej wodą i dodaj koncentrat, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, sól i pieprz, duś do miękkości. Ciepłą rybę przekładaj na przemian z warzywami. Podawaj na ciepło do ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 28.03.2012 21:09
mniamniusia
Jaheira11 06.12.2011 17:53
moja jedna z ulubionych
przejs 11.10.2011 00:27
Ryba po grecku to mistrzostwo świata..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak