Sposób przygotowania

Każdą czekoladę połamać na kawałeczki i roztopić na parze lub w mikrofali. Do silikonowej foremki wlewać na dno pół łyżeczki gorzkiej czekolady. Na to kilka kropel białej czekolady. Wykałaczką zmieszać delikatnie obie czekolady, zrobić wzorki. Wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie delikatnie wyjąć czekoladki z foremki. Kolejną porcję zrobić identycznie zmieniając tylko kolor czekolady. Biała jako baza, gorzka - kilka kropel na wzorek. Gotowe pchełki przechowywać w lodówce.

Smacznego!!

--> najlepiej nadaje się do tego silikonowa forma na mini mufinki
--> porcja na 60 pchełek
--> takie pchełki świetnie nadają się również do dekoracji ciast i deserów

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    haniaa

    czasochłonne ale pewnie wzbudza zainteresowanie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    fantastyczny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Jakie śliczne! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna43

    ładniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ale śliczne !
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    Super dekoracja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !