Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makiełki

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1
mleko
mak
cukier
śmietana
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Makiełki

Bagietkę lub bułki kroimy na mniejsze części, kładziemy na spód półmiska. Mleko zagotować z makiem i łyżeczką cukru. Warstwę bułek zalać mlekiem z makiem. Na to kładziemy kolejna warstwę bułek i znowu zalewamy mlekiem z makiem. Można ułożyć tak kilka warstw. Jak całość ostygnie wstawiamy do lodówki, a na drugi dzień polewamy śmietaną i przyozdabiamy bakaliami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 02.01.2012 04:23
mniam
halina17 25.11.2011 12:09
dobry przepis
Chojłówna 01.11.2011 18:25
interesujące:D
anemon 25.09.2011 11:41
Interesujący przepis, domyślam się, że to kuchnia regionalna.
iga2 24.09.2011 20:32
super smaczne
Margo1 31.08.2011 08:03
fajne
Izabela/bella81 27.08.2011 08:02
ciekawe
dianix 12.08.2011 20:10
fajnie wyglada
daria899 02.08.2011 22:50
śliczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak