Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki rybne w occie

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 1/2 kg
cebula biała 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat kilka łyżek
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
ocet 2 szklanki
cukier 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki rybne w occie

Połowę ryby gotujemy, a surową połowę mielimy- mieszamy obie części.
Dodajemy jajko, posiekaną drobniutko poóowkę cebuli i przyprawy- mieszamy- dodajemy bułki tartej i odstawiamy na chwilkę Masa powinna być zwarta.
Formujemy klopsiki i smażymy je na oleju.
Wykładamy na ręczniki kuchenne.
Zagotowujemy 2 szklanki wody, dodajemy cukier, listki laurowe, ziele angielskie, ocet i pokrojoną w plastry cebulę.
Studzimy, a następnie zalewamy klopsiki- wstawiamy do lodówki na minimum kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 05.10.2012 08:11
uwielbiam dorsza - uwaga z solą!!! :)
andzia123 16.04.2012 08:16
fajne,jeszcze takich nie próbowałam
malaczarna23 08.03.2012 11:33
muszą być smaczne
Dorota59 27.12.2011 17:22
muszą być smaczne
Kuchareczekjeden 19.09.2011 10:08
w occie?nie znam takich klopsików
iga2 01.09.2011 21:25
pyszne
Ewa111 24.08.2011 21:14
pyszne takie rybne kotleciki
Gosia32
Gosia32 24.07.2011 15:07
ciekawe:]
Marzena34 22.07.2011 15:59
fajne
Krystyna32 16.07.2011 10:13
extra
Justyna Jussstiii 15.07.2011 13:10
super
Agnieszka_B 14.07.2011 21:12
Nigdy nie robiłam klopsików rybnych, ale zapowiadają się bardzo smacznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak