Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowy kurczak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka całe 2 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
sól
pieprz
masło 2 łyżki
pomarańcza 2 szt
rodzynki 1 garść
bulion 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowy kurczak

Udka dzielimy na połówki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą. Smażymy na złoto z każdej strony używając do tego masła. Usmażone mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na patelnię po smażeniu mięsa dodajemy kawałki obranych pomarańczy i rodzynki. Chwilę je podsmażamy. Dodajemy bulion. Mieszamy. Sosem zalewamy udka. Zapiekamy je 20-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.09.2013 14:51
Dobre jadło.
ewelinapac 28.11.2011 09:46
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak