Sposób przygotowania

Czajniczek do parzenia herbaty wyparzyć wrzątkiem .Wsypać herbatę , skropić łyżką wrzątku i postawić na podgrzewaczu .Zostawić na 2 minuty. Dolać ½ filiżanki wrzątku i pozostawić czajniczek jeszcze 5 minut na podgrzewaczu.
W tym czasie z ćwiartki jabłka wyciąć gniazdo nasienne i przekroić bez obierania na 3-4 plasterki. W malutkim garnuszku ( tygielku ) zalać pokrojone jabłko ½ filiżanki wody .Dodać miód i gotować 3 minuty. Filiżankę sparzyć wrzątkiem , włożyć plasterki jabłka , wlać wodę z gotowania jabłka i przecedzoną herbatę.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    Ciekawe czy z naturalna lawenda z ogrodka byloby tez smaczne?
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe jak smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na pewno aromatyczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    musi być pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !