Sposób przygotowania

Upiecz biskopt w średniej wielkości tortownicy. Ciasto będzie w tedy ładniej wyglądało. Biszkopt przekroić na pół.

Masa malinowa:
Maliny z jednego koszyczka zmiksować blenderem. Pozostałe maliny pozostawić w całości.
1/4 l soku malinowego zagotować ze zmiksowanymi malinami. W pozostałego soku rozpuścić budynie i dodać je do gotującego się płynu. Zagotować. w gorącym budyniu rozpuścić galaretki z 3 łyżkami żelatyny. Następnie dodać poł koszyczka pozostałych malin. Wymieszać. Tężejącą masę wyłożyć na biszkopt i całkowicie wystudzić.

Śmietana:
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem kryształem i całym opakowaniem cukru waniliowego. W 1/4 szklanki gorącej wody rozpuscić żelatyne (3-4 łyżki) i dodać do ubitej śmietany cały czas przy tym mieszając można rownież dodać kilka całych malin do masy. Ubitą śmietanę wyłożyć na masę wiśniową i przykryć drugą częścią biszkopta.

Wierzch ciasta posmarować śmietaną i ozdobić pozostałymi owacami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !