Sposób przygotowania

Śledzie pokroić w kawałki ( wielkości takiej jak się lubi ). Cebulę pokroić w piórka . W pojemniczku ułożyć śledzie .Posypać cebulą .Dodać liście laurowe i ziele angielskie . Wymieszać olej z musztardą , pieprzem, sokiem z cytryny , piernikiem .Zalać śledzie. Zamknąć pojemnik i wstawić do lodówki na 12 godzin .

W kwestii piernika wyjaśniam ,że ja piekę sobie raz do roku piernik korzenny na miodzie i zostawiam go by wysechł. Potem używam go do doprawiania i zagęszczania sosów , lub przy takich okazjach . Można też kupić pierniczki korzenne bez polewy i nie przełożone marmoladą , wysuszyć je i takich używać . Naprawdę warto bo sos z pieczonego mięsa , gulasz , żeberka pieczone doprawione utartym piernikiem nabiera fantastycznego smaku .Dodatkowo piernik zagęszcza sos i nie trzeba robić zasmażki .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawy pomysł z tym piernikiem..
  • 1
    original
    Opublikowano

    madagaskar

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    Myśle,że wypróbuje w najbliższym czasie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    hm ciekawe zestawienie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !