Sposób przygotowania

Jajka ubijamy starannie z cukrem do białości (mikserem). Następnie dodajemy 1,5 szklanki mąki wymieszanej z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia- całość mieszamy. Na końcu dodajemy pół szklanki oleju. Mieszamy by składniki się połączyły.
Gotowe ciasto wlewamy na obłożoną papierem do pieczenia blachę. Na cieście gęsto układamy owoce.
Ciasto wkładamy do mocno rozgrzanego piekarnika i po 5 minutach zmniejszamy temperaturę do 200 stopni Celsjusza. Pieczemy ok. 40 minut. Gorące ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego:)
Ciasto dobrze smakuje podane z lodami lub bitą śmietaną!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !