Sposób przygotowania

Mąkę przesiać ze szczypta soli, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Masło stopić i ostudzić. Do mąki wlać mleko i jajka. Całość zmiksować. Następnie dodać schłodzone masło, łyżeczkę cynamonu i znów zmiksować. Na koniec dorzucić starte jabłko i wymieszać dokładnie łyżką. Odstawić na 15min.
Chochlą wykładać na rozgrzaną, suchą patelnię (teflonową najlepiej) porcje ciasta. Gdy pojawią się pęcherzyki powietrza, przewracać drewnianą łopatką na drugą stronę i smażyć ok minuty.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    polly66

    jednak różnica między zdjęciami z aparatu a telefonu jest ogromna:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    lubię takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !