Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tapaski

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło do smażenia 2 łyżki
mąka tortowa 1 szkl
mleko 3,2% 1 szkl
szynka gotowana 1/2 kg
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanka
oliwa
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tapaski

NA głębokiej patelni rozpuścić masło oprószyć mąką zasmażyć na złoty kolor.Wlać mleko i mieszać aż sos zgęstnieje.Przyprawić solą i pieprzem.Włożyć do lodówki na 5 godzin . Szynkę pokroić w drobna kostkę włożyć do sosu.Z masy uformować 12 krokiecików .Panierować w rozbitym jajku i mące .Wrzucać na głęboki olej smażyć na złoto .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 15.10.2010 07:05
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak