Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z wiśni

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 10 kg
cukier 5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z wiśni

Wiśnie umyć, wydrylować, nałożyć do przygotowanych słoiczków do połowy wysokości. Wiśnie zasypać połową cukru. Każdym słoikiem lekko postukać w stół, żeby cukier równomiernie się rozłożył między wiśniami. Dołożyć wiśni do 2/3 wysokości słoików i zasypać je resztą cukru. Znowu postukać słoikami i dołożyć wiśni do pełna. Wytrzeć brzegi słoiczków, zakręcić. Pasteryzować nie dłużej niż 5 minut. Tak przygotowane wiśnie nadają się także do ciast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 02.03.2012 07:09
jeden z moich ulubionych
JaPaqc 23.11.2011 07:53
wiśnia moja ulubiona
Weronika_eM 16.07.2011 23:08
pyszny kompot

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak