Sposób przygotowania

Wiśnie umyć, wydrylować, nałożyć do przygotowanych słoiczków do połowy wysokości. Wiśnie zasypać połową cukru. Każdym słoikiem lekko postukać w stół, żeby cukier równomiernie się rozłożył między wiśniami. Dołożyć wiśni do 2/3 wysokości słoików i zasypać je resztą cukru. Znowu postukać słoikami i dołożyć wiśni do pełna. Wytrzeć brzegi słoiczków, zakręcić. Pasteryzować nie dłużej niż 5 minut. Tak przygotowane wiśnie nadają się także do ciast.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszny kompot
  • 1
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    wiśnia moja ulubiona
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    jeden z moich ulubionych

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !