Sposób przygotowania

Udko wyluzować z kości, ściągnąć skórę, posypać 2 łyżkami Kucharka do dań i wstawić na całą noc do lodówki. Pokroić w kostkę i usmażyć na 1 łyżce oliwy.
sos sałatkowy:
3 łyżki majonezu
1 op. mieszanki do sosu sałatkowego
łyżeczka octu jabłkowego
szczypta pieprzu
3 łyżki startego sera greckiego
Przygotować sos mieszając wszystkie składniki do sosu, odstawić. Połowę Sałaty umyć i pokroić na mniejsze kawałki, wymieszać z sosem sałatkowym, rozłożyć w misce, dodać kawałki smażonego kurczaka, posypać grzankami czosnkowymi.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    lubię takie sałatki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !