Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabaczki faszerowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczki 3 szt.
mięso mielone 30 dag
ryż 1/2 szkl.
czosnek 2 ząbki
cebule 2 szt.
pomidory 3 szt.
oliwa 3 łyżki
pestki dyni 2 łyżki
koperek 3 łyżki
mięta 1 łyżeczka
pieprz
sól
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Kabaczki faszerowane

Kabaczki wydrążyć. Wyjęty miąższ pokroić. Pomidory obrać i pokroić, cebulę drobno posiekać. Warzywa przełożyć do garnka, wymieszać z ryżem, mięsem, 1/2 kostki bulionowej, pestkami dyni, rozdrobnionym czosnkiem i posiekanym koperkiem. Wlać 3/4 szklanki wody i wymieszać. Napełnić kabaczki farszem. Do naczynia żaroodpornego włożyć kabaczki, wlać 1/2 szklanki gorącej wody, oliwę, dodać resztę kostki bulionowej. Piec 45 minut w 160-170 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak