Sposób przygotowania

Z mąki, jajka i wody zagniatamy ciasto. Wałkujemy bardzo cienko i wycinamy prostokąty. Na prostokąt kładziemy wykałaczkę i zawijamy ją w ciasto. Wyjmujemy delikatnie wykałaczkę. Gotowe rurki gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i oliwy.
Kolejny krok to przygotowanie owoców morza. W tym celu należy je dokładnie wypłukać, osuszyć i podsmażyć na maśle wraz z drobno posiekanym czosnkiem. Gdy je delikatnie podsmażymy dolewamy białe wino i dusimy do miękkości na małym ogniu.
Na makaronowe ruloniki wykładamy podrobioną sałatę rzymską i owoce morze wraz z powstałym sosem. Układamy również pokrojone pomidorki.
Jest to danie greckie, które świetnie smakuje z lampką białego wina. Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !