Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z czarnych porzeczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki 1,30 kg
cukier 60 dag
woda 150 ml
żelfix 1

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z czarnych porzeczek

Porzeczki zalewamy wodą i gotujemy ok 10 minut, co jakis czas mieszajac aby się nie przypaliły, następnie bardzo dokładnie przecieramy zagotowane porzeczki przez siteczko, resztki po porzeczkach odrzucamy i pozostawiamy tylko mus ( ok 900ml). Wsypujemy żelfix, mieszamy, zagotowujemy, dodajemy cukier i mieszając gotujemy jeszcze 1 minutkę. Gorący mus wlewamy do słoików, które odwracamy do góry dnem i pozostawiamy tak na 5 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 07.01.2013 08:17
bardzo lubię czarne porzeczki, są zdrowe i smaczne
Kuchareczka2 22.07.2012 11:56
już czuje ten wspaniały smak i zapach
kanu83 06.06.2012 19:33
extra
olkaaa 06.01.2012 11:36
bardzo lubię
caroline1983 04.11.2011 13:47
uwielbiam czarne porzeczki, w takiej postaci też :)
Katarzyna/kate1980 08.08.2011 22:32
cudne zdjęcia
Anna169Hosz 03.08.2011 23:59
Śliczne zdjęcie.
ewasylwia 13.07.2011 11:04
lubię takie domowe przetwory

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak