Sposób przygotowania

Przepis banalny, łatwy i szybki do wykonania, a doznania smakowe - musicie sprawdzić sami. Sos idealnie dodaje się do mojego przepisu na pieczone kartofelki ;-)

1. Do miseczki dodać majonez i jogurt naturalny (można zamiast jogurtu użyć śmietany, ale wtedy sos jest bardziej kaloryczny) i wymieszać.
2. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do wcześniej wymieszanego majonezu z jogurtem. Razem wymieszać.
3. Dodać sól i pieprz do smaku według własnego uznania. Wymieszać.

Sos warto przyrządzić kilka minut wcześniej przed podaniem (ok. 15min.), wtedy jego smak jest intensywniejszy.

Polecam!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !