Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos czosnkowy - do pieczonych ziemniaczków.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 6 łyżek
pieprz do smaku
sól do smaku
czosnek 5 ząbków

Przepis i sposób przygotowania na: Sos czosnkowy - do pieczonych ziemniaczków.

Przepis banalny, łatwy i szybki do wykonania, a doznania smakowe - musicie sprawdzić sami. Sos idealnie dodaje się do mojego przepisu na pieczone kartofelki ;-)

1. Do miseczki dodać majonez i jogurt naturalny (można zamiast jogurtu użyć śmietany, ale wtedy sos jest bardziej kaloryczny) i wymieszać.
2. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do wcześniej wymieszanego majonezu z jogurtem. Razem wymieszać.
3. Dodać sól i pieprz do smaku według własnego uznania. Wymieszać.

Sos warto przyrządzić kilka minut wcześniej przed podaniem (ok. 15min.), wtedy jego smak jest intensywniejszy.

Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak