Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowe polędwiczki w cieście francuskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majeranek
polędwiczki wieprzowe 2
ciasto francuskie
musztarda dijon
czosnek 5 ząbków
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowe polędwiczki w cieście francuskim

Polędwiczki umyć, osuszyć i oczyścić ze zbędnych błon. Czosnek (5duzych ząbków lub kilka mniejszych) przecisnąć przez wyciskacz lub drobno posiekać i wymieszać z musztardą (ok 3 łyżek) oraz garścią majeranku. Pastą posmarować mięso i odstawić do lodówki na pół h. Po tym czasie podsmażyć z obu stron na maśle (oprószyć solą i pieprzem).
Ciasto rozmrozić, przeciąć na pól. na każdym kawałku kłaść porcję mięsa i zwijać. Ułożyć na papierze do pieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem i posypać majerankiem. Zapiec na środkowej półce piekarnika w 180stopniach ok pół h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak