Sposób przygotowania

1.Kiełbaski pokroić na cztery równe części.
2.Na miseczce rozsypać curry i obtoczyć każdą część kiełbaski w przyprawie.
3.Cebulę pokroić na 8 części
4.Do szaszłyków można dodać także pokrojoną paprykę oraz kapelusze pieczarek ( ale niekoniecznie). Ja na zdjęciu przedstawiam wersję podstawową, czyli tylko z cebulką.
5.Jeśli robimy szaszłyki z samą cebulą, wówczas na patyczki grillowe nadziewamy na przemian kiełbasę i cebulę.
6.Jeśli wybieramy wersję \"wypasioną\" to każdy szaszłyk zaczynamy od nabicia na patyczek kapelusza pieczarki, a następnie nadziewamy kiełbasę, cebulę, paprykę itd... kończymy znowu kapeluszem pieczarki.
7.Składniki powinny być jak najciaśniej nabite na patyk.
8.Grillujemy z każdej strony, aż będą pięknie przypieczone.
9.Najlepiej smakują z sosem tatarskim lub musztardą staropolską.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jeszcze z curry nie grillowałem
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    to uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    bardzo fajnie kiełbaska nałożona

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !