Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki curry z kiełbaską i warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa śląska 6 szt.
cebula biała 2 szt.
Przyprawa curry orientalna Prymat
kapelusze małych pieczarek 12 szt.
papryka czerwona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki curry z kiełbaską i warzywami

1.Kiełbaski pokroić na cztery równe części.
2.Na miseczce rozsypać curry i obtoczyć każdą część kiełbaski w przyprawie.
3.Cebulę pokroić na 8 części
4.Do szaszłyków można dodać także pokrojoną paprykę oraz kapelusze pieczarek ( ale niekoniecznie). Ja na zdjęciu przedstawiam wersję podstawową, czyli tylko z cebulką.
5.Jeśli robimy szaszłyki z samą cebulą, wówczas na patyczki grillowe nadziewamy na przemian kiełbasę i cebulę.
6.Jeśli wybieramy wersję \"wypasioną\" to każdy szaszłyk zaczynamy od nabicia na patyczek kapelusza pieczarki, a następnie nadziewamy kiełbasę, cebulę, paprykę itd... kończymy znowu kapeluszem pieczarki.
7.Składniki powinny być jak najciaśniej nabite na patyk.
8.Grillujemy z każdej strony, aż będą pięknie przypieczone.
9.Najlepiej smakują z sosem tatarskim lub musztardą staropolską.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 14.07.2012 19:40
bardzo fajnie kiełbaska nałożona
ewaa 12.06.2012 21:16
super
Margo1 07.09.2011 08:54
to uwielbiam
pacpaw 25.07.2011 21:34
jeszcze z curry nie grillowałem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak