Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki curry z kiełbaską i warzywami
2.Na miseczce rozsypać curry i obtoczyć każdą część kiełbaski w przyprawie.
3.Cebulę pokroić na 8 części
4.Do szaszłyków można dodać także pokrojoną paprykę oraz kapelusze pieczarek ( ale niekoniecznie). Ja na zdjęciu przedstawiam wersję podstawową, czyli tylko z cebulką.
5.Jeśli robimy szaszłyki z samą cebulą, wówczas na patyczki grillowe nadziewamy na przemian kiełbasę i cebulę.
6.Jeśli wybieramy wersję \"wypasioną\" to każdy szaszłyk zaczynamy od nabicia na patyczek kapelusza pieczarki, a następnie nadziewamy kiełbasę, cebulę, paprykę itd... kończymy znowu kapeluszem pieczarki.
7.Składniki powinny być jak najciaśniej nabite na patyk.
8.Grillujemy z każdej strony, aż będą pięknie przypieczone.
9.Najlepiej smakują z sosem tatarskim lub musztardą staropolską.