Sposób przygotowania

3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
1 łyżeczka miodu lawendowego
kilka kropli aromatu waniliowego
Zaparzyć wrzątkiem lawendę . Przykryć i zostawić na 5 minut. Przecedzić przez gęste sitko. Podgrzać .Zaparzyć naparem kawę . Dodać miód ( jak ktoś woli słodszą to dosłodzić ) i aromat waniliowy .Rozlać do malutkich filiżanek do kawy ( wychodzą 4 porcje ) .
Kawa jest mocna o intrygującym smaku lekkiej goryczki lawendy .Proponowała bym do tego malutkie kruche ciasteczka lawendowe .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    miód lawendowy można samemu zrobić czy pszczoły do Prowansji trzeba wysyłać? ;o)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !