Sposób przygotowania

2 łyżki oleju
2 łyżki smalcu
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka mielonego pieprzu
2 łyżeczki mielonej papryki
3 liście laurowe
5 ziaren ziela angielskiego
4 cebule
2 małe puszki fasoli ziarnistej w sosie własnym
maggi
4 szklanki wody
Mięso pokroić w grubą kostkę .Zrobić pastę z 2 łyżek oleju, sosu sojowego, pieprzu, papryki , szczypty soli . Pastę wetrzeć w mięso i zostawić na 15 minut . Mięso obsmażyć na rumiano na smalcu . Przełożyć do rondla , a na patelnie wlać szklankę wody , zagotować i przelać do mięsa .Dodać pokrojoną w piórka cebulę , ziele angielskie, liście laurowe , grzyby . Zalać jeszcze 3 szklankami wody .Dusić aż mięso będzie miękkie ., a sos odparuje do odpowiedniej gęstości. Odcedzić fasolę i dodać do gulaszu .Dusić 10 minut . Doprawić gulasz do smaku.
Proponuje podawać z pieczywem .

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Z takimi dodatkami musi być bardzo smaczny:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    wygląda bosko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !