Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z fasolą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 0,6 (od szynki)
grzyby suszone 2 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z fasolą

2 łyżki oleju
2 łyżki smalcu
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka mielonego pieprzu
2 łyżeczki mielonej papryki
3 liście laurowe
5 ziaren ziela angielskiego
4 cebule
2 małe puszki fasoli ziarnistej w sosie własnym
maggi
4 szklanki wody
Mięso pokroić w grubą kostkę .Zrobić pastę z 2 łyżek oleju, sosu sojowego, pieprzu, papryki , szczypty soli . Pastę wetrzeć w mięso i zostawić na 15 minut . Mięso obsmażyć na rumiano na smalcu . Przełożyć do rondla , a na patelnie wlać szklankę wody , zagotować i przelać do mięsa .Dodać pokrojoną w piórka cebulę , ziele angielskie, liście laurowe , grzyby . Zalać jeszcze 3 szklankami wody .Dusić aż mięso będzie miękkie ., a sos odparuje do odpowiedniej gęstości. Odcedzić fasolę i dodać do gulaszu .Dusić 10 minut . Doprawić gulasz do smaku.
Proponuje podawać z pieczywem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula5 09.03.2012 18:41
wygląda bosko
pawel6 13.07.2011 08:51
Z takimi dodatkami musi być bardzo smaczny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak