Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tymianek 8 gałązek
przecier pomidorowy 20 g
sól
pieprz
keczup pikantny 2 łyżeczki
ciasto na pizzę 2 torebki
ser mozarella 25 dag
pomidorki koktajlowe żółte 50 dag
salami 10 dag
oliwa 4 łyżki
tłuszcz do formy
parmezan starty 5 dag
pomidorki koktajlowe 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza

Tymianek posiekać. Przecier pomidorowy wymieszać z keczupem. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Torebki ciasta na pizzę rozwałkować na posypanym mąką blacie. Ciasto przełożyć na natłuszczoną blachę. Posmarować masą pomidorową. Piec 25 minut w 175 stopniach. Po 10 minutach obłożyć mozzarellą, pomidorami i plasterkami salami. Skropić oliwą. Przyprawić pieprzem i parmezanem, tymiankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 12.07.2011 23:08
super dodatki do pizzy
mikrusiak 12.07.2011 21:57
pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak