Sposób przygotowania

Filety z kurczaka umyj, osusz. Dopraw solą. Rozgrzej łyżkę oliwy z oliwek i smaż na niej filety 8-10 min. Pozostałą oliwę wymieszaj z cukrem i pieprzem, skrop nią filety. Smaż kolejne 2-3 min. Pozostaw do ostygnięcia.
Chleb tostowy delikatnie opiecz na patelni. Rukolę opłucz. Sałatę lodową opłucz, rozdziel na listki. Żurawinę pokrój. Wymieszaj razem majonez, żurawinę i sos chili.
Filety z kurczaka pokrój. 4 kromki chleba smaruj majonezem z żurawiną, na nich układaj rukolę i sałatę lodową. Filety umieść na sałacie i przykryj pozostałymi kromkami. Kanapki delikatnie ściskaj i krój po przekątnej na trójkąty.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !