Sposób przygotowania

Kalafior i brokuły podzielić na różyczki. Kalafior gotować 5 minut po czym dodać brokuł w połowie czasu gotowania. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, umieścić w nim kalafior i brokuł. Jajka roztrzepać z mlekiem, doprawić solą, pieprzem oraz gałką. Masą zalać przygotowane warzywa. Piec w 200 stopniach przez 45 minut w blasze z wodą. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Pomidor pokroić na kawałeczki. Czosnek i cebulę podsmażyć, wrzucić pomidory, dusić 5 minut. Doprawić pieprzem. Zapiekankę podawać z sosem pomidorowym.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !