Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1,5 kg
orzechy włoskie 1.5 szklanki
jajko 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżeczek
masło 3 łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z orzechami

Kurczak oczyścić, umyć, dokładnie osuszyć. Następnie osolić i posypać pieprzem z zewnątrz oraz od środka. Orzechy zemleć w maszynce do mielenia, blenderze lub młynku. Jajka rozdzielić.Żółtka wymieszać z orzechami i bułką tartą. Pianę z białek ubić na sztywno, dodać do masy orzechowej, doprawić solą i pieprzem. Farszem nadziać kurczaka. Tuszkę posmarować masłem i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180*C. Piec około 90 min. Polewając od czasu do czasu sosem lub gorącym bulionem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 04.05.2012 09:42
Super :)
edi 07.02.2012 18:08
ciekawy:)
junox 07.12.2011 19:24
super
ela16 28.11.2011 17:14
super
Seba 12.11.2011 09:29
super
kate.500 24.09.2011 16:40
pychotka
Kopiko1983 14.08.2011 11:56
Już mi ślinka leci! Mniam...
Grazyna0211 12.08.2011 12:00
super pomysł!
Ania67 17.07.2011 11:54
pyszny
ela16 14.07.2011 10:47
pycha
teresa18 13.07.2011 20:37
rewelacyjny kurczaczek
IZABELA29 13.07.2011 08:51
pysznie
ben-ka 13.07.2011 08:28
A to ciekawe!:) takiego kurczaka jeszcze nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak