Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kanapki z pastą rybną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt.
sok z cytryny 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
sól
chleb 8 kromek
twaróg 100 (tłusty)
serek homogenizowany 80 (śmietankowy)
sardynki 1 (w sosie własnym)

Przepis i sposób przygotowania na: kanapki z pastą rybną

Jajko ugotuj na twardo, ostudź, obierz, zetrzyj na drobnej tarce.
W misce rozgnieć sardynki z połową sosu, stopniowo dodawaj twaróg z serkiem śmietankowym i jajko.
Pastę dopraw sokiem z cytryny, solą, musztardą, dobrze wymieszaj.
Według papierowego wzoru z kromek chleba wykrój ostrym nożem kształt rybek i posmaruj je pastą. Ozdób wg uznania świeżymi warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 13.07.2011 08:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak