Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa kroimy w kostkę (pomidory obieramy ze skórki), pieczarki kroimy w plasterki, czosnek siekamy.
Rozgrzewamy olej, wrzucamy cukinię, paprykę, czosnek i cebulę, dusimy, po 10 minutach dorzucamy pieczarki. Gdy wszystkie warzywa będą miękkie, dorzucamy pomidory pokrojone parowki i koncentrat. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy 10 minut, doprawiamy ziołami.
Leczo bez dodatku kiełbasy może być dodatkiem do mięsa, albo samodzielnym daniem: podane z ryżem lub chlebem (polecamy grzanki czosnkowe).

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Uwielbiam potrawy z cukinią:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !