Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wieprzowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bułki czerstwe 2 szt.
cebule 2 szt.
por
marchewki 2 szt.
seler 100 g
czosnek 2 ząbki
pieprz mielony
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
masło 40 g
jajko 2 szt.
mięso mielone wieprzowe 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wieprzowa

Cebule, selera, marchewki pokroić w kostkę. Pora pokroić w krążki. 30 g masła rozgrzać na patelni, dusić na nim warzywa przez 3 minuty. Mięso wyrobić z jajkami, namoczoną w wodzie bułkami, czosnkiem, pieprzem, gałką i połączyć z warzywami. Masę przełożyć do wysmarowanej masłem formy, piec 50 minut w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 26.07.2011 18:45
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak