Sposób przygotowania

Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na porcje, posypać sola i pieprzem, oprószyć mąką. Cebule posiekać, kapustę poszatkować. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Marchew zetrzeć na grubej tarce.na rozgrzanym oleju przesmażyć na złoty kolor żeberka, zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu zeszklić cebule i dodać do niej poszatkowaną kapustę, przyprawić sola i pieprzem. Gdy kapusta nieco zmniejszy objętość, dodać przesmażone na oleju marchewkę i pokrojone pomidory. Przełożyć połowę do garnka, ułożyć żeberka i przykryć pozostałą kapustę. Zalać 350 ml. wody, dusić pod przykryciem do miękkości żeberek. Po ugotowaniu wyjąć na półmisek. Można ozdobić świeżymi ziołami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetne
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo smaczne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    To jest the best!!! Pycha...
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    zazwyczaj robię żeberka w kapuście kiszonej,trzeba sprawdzić jak smakują w białej,pewnie też pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To by mi smakowało :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pyszny obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !