Sposób przygotowania

Jajka rozbijamy . Z białek i cukru ubijamy pianę, dodajemy stopniowo żółtka. Następnie mieszamy proszek do pieczenia razem z mąką i powoli wsypujemy do masy, delikatnie mieszając. Formę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy cisto. Pieczemy w 180 stopniach około 45 minut. Podczas gdy biszkopt się piecze , miksujemy blenderem truskawki na mus , galaretkę rozpuszczamy i dodajemy do truskawek , mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce. W garnku gotujemy mleko na budyń. Gdy wystygnie, w osobnej misce ucieramy masło wraz z cukrem pudrem, dodajemy stopniowo wystudzony budyń.
Gdy biszkopt po wyjęciu z piekarnika wystygnie, należy go przekroić na pół. Jedną część włożyć do foremki w której był pieczony i posmarować budyniową masą. Nakładamy drugi biszkopt i zalewamy zgęstniałym musem truskawkowym. Wkładamy do lodówki aż galaretka z musem stężeje.

Komentarze

  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    pyszniutkie ciasto:)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Prezentuje się pysznie!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    superrrr
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    superrrr

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !