Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z grzybami mun

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby mun 1/2 opakowania
pierś z kurczaka duża 1 sztuka
ryż 2 torebki
papryka czerwona 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
ząbek czosnku 1 sztuka
oliwa 1 łyżka
kardamon 2 ziarenka
Papryka ostra mielona Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z grzybami mun

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Grzyby mun należy przygotować wedle opisu na opakowaniu, a następnie pokroić w paseczki. Pierś z kurczaka również kroimy w paseczki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek i kardamon. Gdy się lekko uprażą i wydobędzie się aromat, dodajemy mięso i przyprawiamy solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę i grzyby mun. Dusimy około 20 minut. Na talerz wykładamy ryż a w środek nakładamy potrawkę z kurczaka i grzybów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiek1 13.07.2011 11:52
musi być bardzo smaczny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak