Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone steki z fetą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 4 szt
feta 20 dag
oliwki 10 szt
tymianek 1 łyżeczka
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Bazylia suszona Prymat 1/4 łyżeczki
oregano 1 łyżeczka
indyk 4 sznycel

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone steki z fetą

1. Sznycle opłucz, osusz papierowym ręcznikiem.Następnie ułóż plastry mięsa na desce, lekko rozbij,oprósz solą oraz czarnym pieprzem.
2. Tak przygotowane mięso ułóż na 4 kawałkach papieru do pieczenia.Wierzch sznycla posyp suszonym tymiankiem, oregano oraz bazylią.
3. Pomidory opłucz, osusz, pokrój w plasterki. Fetę osącz z zalewy, pokrój na niewielkie kawałki.Oliwki pokrój w plasterki.
4. Posypane ziołami mięso obłóż plasterkami pomidora, feta oraz oliwkami. Zawiń luźno w papier do pieczenia,Tworząc zgrabne pakieciku.Ułóż je na blasze i piecz 10 min w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.Lekko odwiń i piecz jeszcze 5 min. Podawaj z ryżem na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 25.11.2013 08:31
pyszne danie
RenataZ-et 22.06.2013 21:07
wyśmienite danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak