Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser jagodowy z bitą śmietaną i jogurtem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana 30% 150 ml
galaretka owoce leśne 1 op
cukier puder 1 łyżeczką
jogurt grecki 100 ml
jagody 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Deser jagodowy z bitą śmietaną i jogurtem

Galaretkę rozpuścić w 300 ml wrzącej wody, 1/3 wylać na dno pucharków i wsypać tam po łyżce jagód, wstawić do stężenia. Do jogurtu wlać 1/3 galaretki, wsypać 2 łyżki jagód i wyłożyć na galaretkę. Gdy masa stężeje wyłożyć na nią jagody. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i wyłożyć na galaretkę, obsypać jagodami, polać resztą tężejącej galaretki, wstawić do lodówki do schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 30.09.2011 13:49
ślicznie wyglądasz
Pola2 13.07.2011 19:41
też lubię takie desery.
Beatris 13.07.2011 11:11
Uwielbiam takie desery, mimo ich jednak wysokiej kaloryczności.
aguus 13.07.2011 09:04
Uwielbiam takie desery!
Janek1 12.07.2011 20:50
Poproszę jeden!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak