Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak na boczniakach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 pojedyncza sztuka
boczniaki 20 dkg
cebula 1/2 sztuki
oliwa
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
sos sojowy 5 łyżeczek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak na boczniakach

Mięso podzielić na 2 części. Ocet wymieszać z cukrem i sosem sojowym, włożyć do tego mięso i odstawić na przynajmniej 30 minut. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć ją na oliwie, dodać pokrojone w paski grzyby, sól i pieprz. Usmażyć je, zdjąć na talerze. Mięso usmażyć na rumiano z obu stron, położyć na grzybach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 25.08.2012 21:10
Bardzo apetycznie wygląda na zdjęciu. Z chęcią bym zjadła.
ziutula
ziutula 31.10.2011 22:59
fajny pomysł na DODANIE BOCZNIAKA
Weronika_eM 13.07.2011 22:39
pięknie wygląda
pawel6 13.07.2011 08:52
Rewelacyjnie podany!
Weronika_eM 12.07.2011 22:48
bardzo smakowite danie
Emilia22 12.07.2011 18:03
wygląda bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak