Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w kapuście

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1/2 sztuka
boczek wędzony 3 plastry
jajko 3 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
smalec
kapusta pekińska 1 poszatkowana

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w kapuście

Plastry boczku pokroić na niewielkie kawałki, cebulę pokroić w kostkę. Boczek i cebulę podsmażyć na smalcu. Dodać do nich kapustę i jeszcze chwilę smażyć. Wbić jajka, oprószyć solą i pieprzem, wymieszać. Smażyć tak długo, aż jajka się zetną. Przełożyć na talerz. Całość można posypać dowolną zieleniną i dołożyć trochę sera. Ja dodałam kawałki sera pleśniowego i oregano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 26.08.2012 20:41
pyszne!
Weronika_eM 21.12.2011 16:59
bardzo smaczne
Misiek1 13.07.2011 11:53
ciekawa propozycja!
pioge7 12.07.2011 17:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak