Sposób przygotowania

Cebulki obieramy, cukinie i paprykę myjemy. Cukinię kroimy na plastry i na połówki (lub na 4 częsci jeśli cukinia jest gruba), paprykę kroimy w grubsze kawałki. Na każdy z patyczków nabijamy na przemian cukinie-paprykę-cebulę, kolejność powtarzamy 3 razy. Olej mieszamy ze specjalną przyprawą do grillowanych warzyw i łyżką polewamy wszystkie warzywa, pozostawiamy na 1 godzine, następnie szaszłyki układamy na ruszcie i grillujemy przez ok 10 minut, często zmieniając na drugą stronę.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    lubie takie:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    takie szaszłyki są zachęcające...
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    nie mogę doczekać się lata ...
  • 3
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !