Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa duszona z cebulą.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1 kg
mąka 3 łyżki
cebula 3 szt
sól, pieprz do smaku
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa duszona z cebulą.

Wątróbkę oczyszczoną z błon, obtoczyć w mące i podsmażyć na patelni grillowej na 3 łyżkach gorącego oleju na z obu stron. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną w plastry cebulę, doprawić pieprzem, przykryć i dusić na małym ogniu aż cebula zmięknie i puści sok. Odkryć pokrywkę i dusić, wyłączyć gaz, doprawić solą i wyłożyć na półmisek żaroodporny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 13.07.2011 11:15
Zjadłoby się.
aguus 12.07.2011 15:09
Super obiad!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak