Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 40 dag
cebule 2 szt.
pomidory 1 puszka
kiełbasa 10 dag
pieczarki 10 dag
ser topiony 20 dag
ser żółty 10 dag
masło
papryka mielona
ząbki czosnku 2 szt.
bazylia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowa

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na maśle. Dodać posiekaną kiełbasę i pieczarki. Wymieszać z pomidorami. Przyprawić bazylią, papryką, solą i pieprzem. Ryż wymieszać, połączyć z pokrojonym serem topionym i sosem pomidorowym. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać żółtym serem. Zapiekać 20 minut w 220 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak