Sposób przygotowania

Pieczarki pokroić, podsmażyć. Obrane warzywa (bez groszku), mięso (bez wątróbki) i pokrojony boczek włożyć do garnka, wlać 2-3 szklanki wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować. Po 40 minutach dodać groszek, a gdy mięso będzie prawie miękkie wątróbkę. Dusić jeszcze 10 minut. Przepuścić przez maszynkę, wbić jaj, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Podłużne blaszki wysmarować margaryną i wypełnić pasztetem do 2/3 wysokości. Piec 30 minut w 170 stopniach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !