Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet warzywno-drobiowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewki 3-4 szt.
seler 1/2 szt.
pietruszka
cebula
groszek 1 szkl.
pieczarki 20 dag
udka kurczaka 1 szt.
cielęcina 20 dag
wątróbki z kurczaka 3 szt.
jaja 3 szt.
olej 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
pieprz
sól
boczek 15 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet warzywno-drobiowy

Pieczarki pokroić, podsmażyć. Obrane warzywa (bez groszku), mięso (bez wątróbki) i pokrojony boczek włożyć do garnka, wlać 2-3 szklanki wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować. Po 40 minutach dodać groszek, a gdy mięso będzie prawie miękkie wątróbkę. Dusić jeszcze 10 minut. Przepuścić przez maszynkę, wbić jaj, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Podłużne blaszki wysmarować margaryną i wypełnić pasztetem do 2/3 wysokości. Piec 30 minut w 170 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 03.03.2012 07:29
super
suzana 12.07.2011 10:52
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak