Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na domowe pierogi

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 kg
sól szczypta
woda 700 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na domowe pierogi

Przesiewamy mąkę wsypujemy do miski.Wlewy gorącą wodę i mieszamy drewnianą łyżką dodajemy sól.Następnie wyrabiamy casto abybyło elastyczn i i odchodziło od rąk.Tak przygotowane ciasto odkładamy na ok 20 min.Następnie rozwałkowujemy i wykrawamy krążki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 16.05.2012 20:30
mniam
cukiereczek 10.07.2011 08:59
pycha
gusia1000 13.05.2011 00:17
Dobry przepis.
Marta98 28.02.2011 20:59
pychotka
Marta98 28.02.2011 20:59
pychotka
Nati 30.08.2010 15:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak